Kodmall - Arkivsida Mitt äventyr i Malta -

OH HAPPY DAY!

HELLO!
Denna dag blir bara bättre och bättre! Nu känns livet riktigt bra. Det är nämligen så att jag, Kim och Jonas fick jobb på samma företag! Detta betyder att nästa vecka har vi ett jobb här nere på Malta och att vi kan stanna ett tag till och vi slipper åka hem till kalla Sverige.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Livet på Malta | 2012-01-25 @ 16:30:31   

Borlänge rockar Malta

AHHHH! Idag är mina tjejer här!! Jag är lycklig! Idag kommer bli en BRA dag och inget kan förstöra mitt humör nu. Till och med väder guden ordnade bra väder, så det uppskattas och nu håller vi tummarna att det håller i sig till i kväll.





Syns i kväll brudar!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Livet på Malta | 2012-01-25 @ 09:52:50   

VÄLKOMMEN TILL VÅR HISS

Såhär står det inne i Hissen

Och såhär står det på skylten utanför.. Men det är lungt, vi åker med den ändå!
Men va icke rädda! Hissen har bara gått sönder två ggr sedan vi kom ner hit till Malta och ena gången var Jonas inne i den. Fast å andra sidan så vet vi att Jonas är dålig och lyckas med det mesta som idag lyckades han att ramla ut ur sängen. Lider lite med honom fakiskt inte lätt att vara så dålig ibland! För övrigt låter hissen helt cp och är helt sjukligt seg.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Livet på Malta | 2012-01-24 @ 17:54:23   

En annan del av Valetta del 2


Kim på bussen ifrån Pentasia där jag var på möte.


Jonas är till Salu för att hyras! Om ni vill ha recensioner fråga bara Sofia, hahaha!


Kim och Jag i Valetta!



Avslutar denna bildbomb och visar min street cred, här är det ingen som vågar bråka med mig, inte ens Jonas.
Jag visade igår vem som bestämde.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Angelicas bilder | 2012-01-24 @ 13:35:00   

Ok, maybe I can't eat like a normal person

Ok, detta är för din skull jag lägger ut denna bild Jessica. Här är yttersta beviset att jag inte kan äta mat utan att spilla, nu tänker jag lägga mig i duschen och gråta.
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Livet på Malta | 2012-01-24 @ 13:18:03   

Bay Street och Sliema centrum

Tjenis penis!
Då sitter man här vid donken igen och försöker komma på något vettigt att skriva i bloggen. Idag är vädret lite halvdåligt då det är mulet ute och kom precis en regnskur som verkar ha slutat, men jag tycker det är bättre att det regnar idag än imon när hela gänget kommer ner hit. Får man äntligen träffa tjejerna igen! ♥

Igår så gjorde vi inte så himla mycket, vi satt typ på BK och sökte jobb, va inne på FB och vi va för försa gången inne på affärerna på Bay Street och kollade efter kläder (läs: Jag kollade efter ett par byxor) men vi hittade väl inget jättespeciellt som man fick 'jagmåstehadennanu' känsla men man märker i alla fall att det är snäppet billigare här på kläder. Det som sög ganska hårt var att storlekarna här nere är en aning mindre än i Sverige så kände jag mig inte tjock innan så gjorde jag fan det nu!

Det slutade med att jag och Kim började gå mot Sliema centrum för att hitta fler butiker och kika i och efter vi glott i ett par butiker kom vi till Zara och där inne hittade jag en massa snyggt som var riktigt billigt så det slutade med att jag kom ut med ett par jeans, vilket var mycket behövligt eftersom alla mina tights är trasiga och det kostade mig bara 19,95€

KRAM FRÅN MALTA


Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Livet på Malta | 2012-01-24 @ 13:11:37   

Söndag

Hola bloggen!
Idag har inte mycke hänt alltså, söndagar är tråkiga oavsett vilket land man är i fast den kommer garanterat bli roligare om en timme då vi ska möta upp lite svenskar vid Black bull. Vi ska glo på fotboll tillsammans och killarna ska väl säkert ta någon öl, tydligen Man united vs Arsenal idag.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Livet på Malta | 2012-01-22 @ 16:09:44   

Bildbomb

Jag och Kim!
Jag och Kim är coola!

Jadu!
Jadu, här parkerar man nära.
Vi hittade en restaurang som hette Angelica, wiiie!
Vi hittade ett Café som hette Angelica

Jonas leker tuff som vanligt!!

Jag och Kim med världens snyggaste utsikt i Valetta

Jonas leker biff
Hulken ^^

Drick aldrig Kinnir eller Fiz, så sjukt äckligt

Detta såg jag när jag hade lagt upp bilderna på Malta, hälften var i från Sussi och min mamma.

Här är det verkligen göt 2b, speciellt i detta väder vi har nu.
Så sjukt flåååååååååååådig pizza, men jäklar vad god den är och kostar bara 8 cent.
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Angelicas bilder | 2012-01-20 @ 12:27:13   

En annan del av Valetta

Ok, nu var det ett par dagar sen sist men igår var jag som sagt på min intervju som telefonförsäljare och det gick förhoppningsvis så pass bra att jag får jobbet, skulle vara riktigt trevligt och lönen var inte helt fel heller plus att man får provision och bidrag till hyra. Det enda som är tråkigt är väl tiderna 12.00 - 21.00 men eftersom allt har öppet så mycket senare här så är det inte hela världen faktiskt, så nu håller vi tummarna att jag får det. Jonas var ju också på intervju igår strax efter mig på samma företag och det som är super kul är att Kim ska dit idag kl 14.00, fatta va awesome det skulle vara om vi alla fick jobbet där!!! Fast eftersom jag är BIG BOSS så kommer jag få jobbet och se till så Jonas och Kim får det med ;)

Justja och idag har jag en till intervju som telefonförsäljare på ett nystartat företag med en tjej som heter Laura, så det känns rätt så bra. Annars har det inte hänt så mycket dom senaste dagarna förutom att vi suttit på donken och sökt jobb, lämnat ut lite CV och gått på lite upptäcksfärd i Valetta, där vi hittade trappan från helvetets mörkaste grottor. Fml kändes det verkligen när man gick i dom för det var inte så att de va en lång raksträcka med trappor utan när man trodde man gått klart så tittade man åt vänster och såg fler.

Vi hittade ett katthem i Valetta och endast här får man mata dom herrelösa katterna, väldigt sött tycker jag och detta blir de andra katthemmet vi hittar.


Detta rum hittade vi i en 400 år gammalt tunnel vid havet i Valetta.


Utsikten vid Valetta, några 100m från the waterfront.


Avloppsystemet är fint här nere! Hittade detta i en bakgata i Valetta.


Så avslutar vi detta inlägg med ett leende!!!
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Livet på Malta | 2012-01-20 @ 11:58:25   

Seg dag

Idag har det inte hänt mkt alltså! Sa upp mig från städjobbet då min lön va så pass dåligt när man jämför vad jag faktiskt fick göra och hur min rygg mår, deras "kök" var för lågt för mig så var tvungen att stå hukad i cirka 6 timmar, har skärsår på min fingrar som gör f**t ont. Men jaja, fler jobb kommer ska ni se!
Sitter på donken med Jonas nu och använder deras internet och har precis käkat en chesseburgare, kan vara den godaste på länge!!!
Justja på onsdag har jag möte med Sara på Pentasia (bemaningsföretag) så det känns som ett steg i rätt riktning, sen tänkte vi också skaffa Malteiska idkort direkt efter för då får man vissa saker billigare som att t.ex åka buss (priset halveras).
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Livet på Malta | 2012-01-16 @ 19:02:40   

Vår fläkt

Man kan inte annat än älska den och vara rädd för den.
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Livet på Malta | 2012-01-16 @ 13:11:01   

Första dagen på jobbet

och jag säger fuck my life, stod och diskade i säkert fem timmar. Det var helt okej tills jag mötte flatet där all fett från kebaben hade runnit ner, tänker 2 cm tjockt lager med rent fett som hade torkat ihop och när man skulle försöka få bort det, så kom det överallt och skiten löstes inte upp med vatten så det eextraaaa lång tid att diska, chefen var jätte snäll och trevligt så det är ett plus och han sa att morgondagen inte skulle bli lika jobbig som idag, så det är alltid något!! Men i övrigt var det helt okej, dock är lönen så sjukt dåligt men ett jobb med inkomst är bättre än inget jobb så det är bara att härda tills jag får ett bättre.

Har precis matat ut lite CV till företag vars jobbannonser jag hittat pga att min underbara faster Karin skickat länk till en hemsida (typ malta ams), tack! ♥ Ge farmor och farfar världens största kram från mig!


Jag som visar hur man rockar i en cowboyhatt!!! Yehaaaaa! Smell u later aligator.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Livet på Malta | 2012-01-14 @ 14:10:00   

Helt okej dag

Sådär nu har man tillgång till internet igen! Det känns inte helt fel om man säger så, saknar mitt 80/80 nät hemma, jäklar vad bortskämd man var. Såååå vad har hänt idag? Inte speciellt mycket, jag har klippt mig, varit ute och sprungit, jäklats med Jonas (det var kul) och sen när vi skulle gå runt och gå här i Paceville så ser vi en "cleaner wanted" skylt men tänker inte så mycket mer på det och sedan går jag och klipper för för hela 17€ hos en utbildad frisör, helt galet najs!!! Klippningen vart för övrigt helt okej och som vanligt tar dom för lite i nacken fast jag specifikt visar hur mkt jag vill att hon ska klippa, men aja i övrigt är jag riktigt nöjd.

Men efter det så tycker Kim att vi ska gå förbi kebabhaket och prata med dom och se vad det är för timmar/lön men Kim blir nekad pga att han är kille så jag tänker why not och säger att jag är intresserad och det hela slutar med att jag ska komma och jobba imon vid 06.00 till ca 08.00-09.00.

MOHAHAHAHAHA, jag slipper iaf diska i en månad nu! Dvs så fort Kim eller Jonas får jobb (Vi hade som vad att den som får jobb sist måste diska i en månad) IN YOUR FACES!!!

Dock var lönen skit och kommer sluta där direkt när jag får ett annat jobb, men det är pengar i alla fall som behövs!
Lämna en kommentar ?  
3 KOMMENTARER | Livet på Malta | 2012-01-13 @ 19:02:18   

Torsdag 12/1 -12

Godmorgon från Malta!

Solen skiner här för fullt och det är knappt nå moln på himmlen och vad jag kände från balkongen verkar det vara varmt ute med! Bättre start på dagen är riktigt svårt att få och idag börjar det seriösa livet, vi ska nämligen börja söka jobb ordentligt. Hittils har vi skickat ut lite CV till olika bettingföretag via internet men idag ska vi köpa ett dagspass på bussen och åka runt å lämna personligen så dom får se vilka vi är.

Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Livet på Malta | 2012-01-12 @ 11:28:33   

Tisdag 10/1-12

Jadu ny dag och nya möjligheter! Jonas vaknade som sakt rätt så sliten och bakis, lika med kim medan jag mådde prima ballerina. Dagen började med att vi drog till Arkadia (mataffären) och handlade lite frukost = Baguette med ost och sedan gick vi ner till havet och käkade frukost där, jäklar vad fint det är och vattnet är helt kristallklart på vissa ställen. Man blir nästan lite ledsen att man inte kan båda ute än inte för det har stoppat mig förut men vågar är rätt så höga och det blåste väldigt mycket.

efter frukosten så bestämde vi oss för att upptäcka staden så vi började gå mot vad vi trodde St Julian's men så var inte fallet utan vi gick norrut i stället och upp för någon skulle för att sedan gå runt och komma tillbaka tills samma ställe som vi började på. Det är något som va lite roligt i början för spelade ingen roll vart vi gick, vi kom alltid tillbaka till samma ställe och vi började nästan tro att vi aldrig skulle få se St Julian's eller Sliema. Men nu har vi börjat hittat rätt så bra i Paceville och kan faktiskt hitta tills St Julian's och Sliema nu, senare mot kvällen så började vi gå längs kusten och gick från Paceville enda ner till Sliema och det var så vackert speciellt vid Spinola Bay som jag vart lite kär i, tror vi sammanlagt var ute och gick i ca 5 -6 timmar totalt och bara tittade.
.
Denna utsikt hade vi när vi åt frukosten! Kolla vattnet som är helt genomskilnig.
Jag vid vattnet.
Vi såg en cool kyrka.
Jag på en brygga i St George bay
Vi hittade en härligt bar men härligt namn och härlig reklam, allt tillsammans vart så fel men så underbart!!!
Men nej kan lägga upp fler bilder lite senare men nu ska jag gå och väcka sömntutorna, vi ska ut och träffa Julia om några timmar!
Bye for now ♥
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Livet på Malta | 2012-01-11 @ 17:50:28   

Måndag 9/1-12 KVÄLL

OK, vi drog till affären och handlade lite "bra att ha" grejer hem till lägenheten och Jonas lagade mat (han är sjukt duktig), det blev nå pasta med sås. Lite senare på kvällen så började vi förfesta lite, vi alla vart mer och mer sugna på riktig fest och medan Jonas och Kim rökte på balkongen så kom våra grannar ut på deras balkong så vi började prata med dom och det hela slutade med att vi slog ihop våra fester och lärde dom ölkortspelet och diamanten.

Jonas och Kim vart snorfulla men vi drog ut till krogen ändå och träffade på ett par stockholmare som vi snacka med ett tag, tillslut så drog vi hem för Jonas mådde så dåligt och efter ett tag hör jag hur Jonas har somnat inne på toalett golvet och jag väcker honom, får in han till sängen sedan springer han som en idiot in på toan igen och man hör hur han spyr galla och sedan somnar han igen på golvet.

Dagen efter mådde han inte bra kan jag lova, han va sliten, seg och hade huvudvärk. Men det bästa var när vi skulle gå ut och gå på upptäcksfärd när han går in på toan och drar en till spya.


Det ögonblicket var magiskt.

Angelica 1 - 0 - Jonas


Jonas får "pussy" och först av oss alla! Haha!


"Sa nån skål?!?!"


Sov dags!
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Livet på Malta | 2012-01-11 @ 17:07:29   

Måndag 9/1-12

Jadu vet inte vart jag ska börja! Det har hänt så mycket skoj dom senaste dagarna. I måndags hade jag möte på ett bemaningsföretag nere i gzira, i en byggnad som heter "Tower buiness center" som bara är fylld med massa företag. Det gick helt okej, fick komma in skriva ett papper där jag sa vad jag sökte för slags jobb, hon tog kopia på mitt pass och sen pratade vi lite allmänt om vad jag är ute efter.'

Detta var inte dagens roligaste utan det var när vi skulle ta oss till dit dom hade sitt kontor utan när vi försökte hitta dit så gick det inte nå bra, så vi gick in på en liten diner/café och skulle fråga efter vägen till buiness center och det slutar i alla fall med att hon går ut och ropar efter sin son som ska till närheten av de och sedan vänder hon sig till oss och säger att hennes son skjutsar oss dit, så trevligt folk. Detta är något som aldrig skulle hänt i Sverige och om det hade hänt att nog folk inte tackat ja.

En annan sak som är rätt så jobbigt här nere är att det är vänstertrafik, så alla kör på fel sida, förarplatsen är på fel sida osv osv och då kan ni tänka er när man ska gå över vägen och man är så inbiten och van med att först titta åt vänster och sedan åt höger, den funkar definitivt inte här nere.

Jag och Jonas utanför sjukhuset Mater dei.
"Här pallar man inte äpplen utan apelsiner" - Angelica
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Livet på Malta | 2012-01-11 @ 15:50:37   

@AT SKAVSTA

Nu börjar väntan tills man får stiga på planet!
Lämna en kommentar ?  
1 KOMMENTARER | Innan Malta | 2012-01-08 @ 13:40:08   

On the road

Nu är vi på väg till Skavsta!! Sitter här i bilen och nördar vid datorn medan killarna snackar om massa seriösa saker, men inget jag orkar. Jag är såååå sjukt trött, kom inte i säng fören halv fyra i natt och då hade inte Jessica kommit hem utan jag gav upp och insåg att om jag se någolunda mänsklig samt bete mig som en människa borde jag få lite sömn.

Kom på mig själv nyss att jag var stressad och oroad att vi inte skulle hinna och checka in vårat bagage, ja och allt annat som man gör på en flygplats sen tittade jag på klockan och insåg att det var cirka 5 timmar kvar innan flyget går... Haha, jadu jag är ingen tids optimist i alla fall.. Men kan nog garantera att det kommer sluta att vi sitter på flygplatsen och har skit tråkigt, spelar kortspel och klagar på våra i-landsproblem.
Meeeeen

Nu ska jag tycka synd om mig eftersom det är så långt kvar på bilresan, arrrrggggghhhhhh.

See ya later, aligator.
Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Innan Malta | 2012-01-08 @ 10:27:01   

Sista kvällen!

Åhhhhhhhhhhh, borde verkligen sova men kan ej! Fast å andra sidan har jag inte försökt att sova heller utan sitter upp och väntar på Jessica som är hos en kompis, men hon vill aldrig komma hem! I miss u ♥ Haha!! Satte precis väckarklockan tills "idag" och om 4 timmar och 57 minuter ska jag gå upp och börja fixa mig innan vi börjar röra oss mot Skavsta.

Kvällen spenderades först att dra till Elli och Pehan på middag med mycket trevligt sällskap, vi skrattade, åt god mat och mådde allmänt bra. Till varmrätt vart det fläskfilé med vitlökssås inbakad i smördeg, hasselbackspotatis med pepparsås, så farligt gott det var, kan bara beskriva maträtten på ett sätt och det är: om nom nom nom nom.

Man fick även träffa världens sötaste hundvalp, kelsjukare hund får man nästan leta efter. Han verkade älska min mobil, för fy satan va rolig den var att leka med för man kunde ju både skälla på den och putta för att sedan jaga den!

Oskar och min mobil

Lämna en kommentar ?  
2 KOMMENTARER | Innan Malta | 2012-01-08 @ 02:29:01   

ETNA

Nu är det bara en dag kvar tills vi åker!! OHHHHHHHH, jag längtar så. Detta kommer bli helt underbart och kan nog vara en av de mest roligaste och spännande sakerna jag har gjort i mitt liv. Men det som skulle kunna förstörs detta ögonblick är en vulkan som heter Etna som fick ett anfall och sprutade ut ett 5km långt röktäcke. Jag bad min faster att titta på lite Italienskahemsidor angående detta och det verkade rätt så lungt, för dom som inte vet är Etna en vulkan som ligger på Sicilien och den får ett utbrott ordentligt så är vi körda, Etna ligger ca 30 mil norr om Malta.
Men jag tänker inte vara en pessimist utan imon klockan 51.10 kommer vi sitta på flyget ner till Malta!
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Innan Malta | 2012-01-07 @ 10:28:43   

Träffat släkt

Hello!
Idag har varit en riktigt bra dag, har fått träffat min bror, farbror, faster, farmor och farfar över en thailunch, alltid lika kul att träffa dom. Jag har alltid varit ett sådan person som verkligen gillar att träffa sin släkt eftersom det inte händer allt för ofta, så kommer sakna dom grymt mycket medan jag är nere i Malta!

Har även köpt adapeter till datorn då det är annat uttag nere i Malta, ny mobil ( 250 kr samsung mobil) och 8gig minneskort till kameran, så nu är jag good to go!

Dock blev det en aning jobbigt när jag skulle till banken och sätta in pengar, så har dom stängt och vi åker på söndag så nu måste nån sätta in pengar åt oss på måndag. Haha, varför måste nått alltid gå fel?
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Innan Malta | 2012-01-05 @ 18:32:35   

Besiktning

Sådärja! Besiktningen av lägenheten klarade jag utan problem så nu är det fixat och för första gången sedan fyran/femman har jag ingen hemmanyckel och det mina vänner känns konstigt för jag varje gång jag stoppar ner handen i högra jackfickan får jag panik.
Meeeeeeeeeen, nu är det bara fem dagar kvar innan vi åker ner!!!! WiohhooooooooOOOoo.
Lämna en kommentar ?  
0 KOMMENTARER | Innan Malta | 2012-01-03 @ 22:26:23